A felvilágosodás kora avagy vissza a sötét középkorba!
2016. február 12. írta: Ewa2016

A felvilágosodás kora avagy vissza a sötét középkorba!

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) arra szólítja fel a visegrádi négyek vezetőit, hogy – vallásra és nemzetiségre tekintet nélkül – mutassanak nagyobb szolidaritást azokkal a menekültekkel, akik a háborúk és a szélsőségesek elől Európában próbálnak menedékre találni. Montserrat Feixas Vihét, az UNHCR közép-európai regionális képviselője szerint a világ azt várja a V4-ek vezetőitől, hogy "vállaljanak részt az életek megmentésében és segítsenek reményt adni azoknak az embereknek, akik mindenüket elveszítették". http://hvg.hu/itthon/20160211_ensz_unhcr_menekultek_v4

discrimination3.jpg

Orbán és V4-ek visszavezetnek bennünket a vallálsi üldözés és a máglyahalál korába. Amit most is tapasztaljuk a hatalmon lévök semmit sem tanultak a történelem sötét idöszakaiból.

Sajnálatosan elfelejtették azokat a százézreket akik a hugenotta háborúkban meghaltak. Vagy azokat a százezeket akiket máglyán égettek az incvizició alatt. Vagy azokat a százezreket akik meghaltak a keresztes háborúk idején. Vagy azokat a milliókat akiket gázkamrákban égettek meg, vallásuk és nemzetiségük miatt.

Honnan vesszük az arroganciát, hogy megtagadjuk a segïtséget embereknek a vállásuk és nemzetiségük alapján?

Talán már mindenki elfelejtette, hogyan fogadta be a világ 1956 útán a magyar menekülteket? Vagy 1968-ban a csehszlovák menekülteket a prágai tavasz útán? Vagy 1989-ben a fal leomlása útán a kelet-német bevándorlókat?

Szégyen és gyalázat, hogy idáig jutottunk. Az ENSZ a kormányunk viselkedése miatt a magyar népet a diszkrimináló országok közé helyezi!

Hát nincs semmi önismeretünk vagy önkritikánk? Mit képzelünk mi magunkról? Kívételes, ária nép lettünk, akikre semmilyen empatikus vagy emberi érzelmekre alapozódó viselkedés nem vonatkozik. Ki is vélekedett igy? Majdnem 100 évvel ezelött volt egy örült diktátor aki ezt hangoztatta. És ehhez az éltképhez akarjuk magunkat hasonlítani?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ewa2u.blog.hu/api/trackback/id/tr458383686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása