Több mint 70 állami intézmény szűnik meg vagy olvad be?
2016. január 26. írta: Ewa2016

Több mint 70 állami intézmény szűnik meg vagy olvad be?

Az emberi tragédia vs. Habsburg liba

Közel 50 ezer ember dolgozik azokban a háttér- és kutató intézetekben, amelyeket vagy megszüntetnek vagy beolvasztanak a minisztériumokba, mondta a csütörtökön Lázár János miniszterelnökségi miniszter.

Mindenki fel van háborodva. Az ATV, HirTV, M1 tele van riportokkal és korbácsolják a kedélyeket.Heves érzelmek csapnak lángba és mindenki csak hajtja a magáét nem hallgatva a másikra.

De miröl is van szó?

50 ezer emberröl, családjukról, jövöjükröl és egzisztentiájukról. Ez a mérleg egyik oldala. De mi van a mérleg másik oldalán? A híres magyar burokrácia. Legalább olyan híres mint a "gulyás", vagy a "paprika". A magyar burokráciát fel kellene rakni a Hungaricumok listajára.

Az Emberi Tragédia

Madács e színmüvét az érintett családok sorsáról is megmintázhatta volna. Mert mi lesz ezekkel az emberekkel? A privát szektorban nem fognak tudni elhelyezkedni, mert ahogy a holland kollégáiknál is érvényes itt is a szabály, hogy ezek az emberek a biztonsághoz szoktak. Ha valaki állami alkamazott, az egy életre állami alkalmazott .... Ezek az emberek innen mennek/mentek nyugdíjba. Más munkát, munka-morált nem ismernek. ës ez nem az ö hibájuk. Most ki lesznek téve minden fajta nyomásnak és veszélynek amit ök el sem tuntak képzelni. Akár mi is történik, ezeket az embereket nem lehet "biztonsági háló"nélkül az utcára tenni. Az idösek még csak eltengödnek, de a fiatalok isszák meg a levét. Ezzel kinevelünk egy csoport "szociális pszihopatát", akik érzelmileg elfásultan, elhidegülten és közönbösen élik le az életüket a társadalomban.

A Habsburg liba

Mi is a magyar burokrácia definiciója? Nem tudom, de azt tudom, hogy a magyar az egyedi a világon. Nem corrupt, mert a burokrácia nem a politikusokat jelenti. A burokrácia egy eszköz a politikusok kezében. Dehát akkor mi a közdolgozó? Kollaboráns? Ezt nem mondanám, mert ez igy nem igaz. Túl fekete-fehér. A burokrácia felvirágzása a kommunista rendszer idején történt, ami csak részben igaz. Ez a hatalomra és egzisztentiára épült kormányzati aparátus a Habsburg idöre nyúlik vissza. A holland rendszerrel szemben, ahol minden közalkamazottnak le kell tennie az (Hipokráteszi) esküt, hogy a népet és az alkotmányt szolgálja, a magyar rendszer, csakúgy mint a Habsburg idökben, a hatalmat és nem az embert vagy a népet szolgálja. A császár helyett, az uralkodó pártot.

Számháború:

 

Hollandia

Magyarország

Lakosság

17 millió

10 millió

Adófizetök száma

Több mint 7 millió

Kb. 2 millió (ebben nem vagyok biztos)

Közalkalmazottak száma

915 ezer

750 ezer – 1.000 000 között


merleg.jpg

Hát akkor most melyik oldalra húz a mérleg? Én nem tudnám megmondani. Ön igen?

"Every men is quilty of the good, he did not do"

(Voltaire)

A bejegyzés trackback címe:

https://ewa2u.blog.hu/api/trackback/id/tr368310900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása