Terrorfenyegetés?  Your fear is their power!!!
2016. január 28. írta: Ewa2016

Terrorfenyegetés? Your fear is their power!!!

Orbán sikeresen lekoppintja Bush/Rákosi módszerét

 cenzura.jpeg

Rákosi

G.W. Bush

Orbán Viktor

Uralkodása

1945 -1956

2001-2009

1998-2002 és 2010- most és mindörökké ?

 

Uralkodás formája

Diktátor: tejhatalmúan, egyeduralomra törekedett

Chief in Command: a Patriot Act-tal tejhatalmat szerzett

Viktoriánizmus: Orbán kétharmados hatalmáben elfoglalta és szétosztotta Magyarországot a csádja és barátai közÓtt, büntetőhadjáratot indít minden másként gondolkodóval szemben, politikai tisztogatásba kezdett, klientúrát épitett, saját oligarcháit, pártkatonáit ültette fontos pozíciókba.

 

Alkotmány

Egyoldaluan változtatta meg az alkotmányt

Patriot Act : olvastalanul alfogadták a képviselök

A kétharmaddal azt változtat meg amit csak akar

 

Gazdaság

Hadiipart észszerütlen fejlesztése az országot szegénységbe döntötte, ami nem baj, mert a szegényeket ezzel jobban kordában lehet tartani.

 

Bush aláírta nagyszabású adócsökkentési törvényét. E törvény a leggazdagabbak számára biztosítja a legkedvezőbb feltételeket. Barátai a Halliburn-nél miliárdosaklettel az iraki háboruban. A barátai a bankokban a század legnagyobb depresszióját idéztek elö kapzsiságból

 

Egymillió új munkahelyet ígért! De sajnos nincs már több hely stadionok vagy saját vásut épitésére, mert a földet már eladta a barátainak.

Ellenzék

Kiírva az AVO’s álatl

Jogtalanul, becstelenül ellopta a választásokat és a jogot a miniszterelnöki posztra

Még nem veszített el választást, csak hagyta, hogy viccböl mások is próbálkozzanak. Egyedi módszereket alkalmazott a vásztólisták feltöltésére

 

Cenzúra és személyi szabadság

Ellenzék eltörlése vagy lehetetlenné tétele

 

Patriot Act: A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi és ellenzéki egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök: media korlátozás, a személyes szabadság korlátozása minden jogi alap vagy ok nélkül.

 

Terrorizmus elleni alkotmánymódósítás: A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi és ellenzéki egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök: media korlátozás, a személyes szabadság korlátozása minden jogi alap vagy ok nélkül.

 

 

 

Terrorizmus

Osztály-idegenek táborba zárása vagy kitoloncolása,

Hazugság az iraki fegyverekröl, hazug háború kirobbantása, Quantanamo Bay

Emigránsok táborba zárása vagy kitoloncolása, iszlámfóbia/terrorista félelem bevezetése

 

Pszihológiai módszer

Félelem keltés, bizonytalanságban tartás

 

Félelem keltés, bizonytalanságban tartás

Félelem keltés, bizonytalanságban tartás

 

Specialitása

Személyi kultusz kiépítése

 

Patriot Act

Terrorellenes alkotmánymódósítás

 

 

 

 

Bron: Történelem

A bejegyzés trackback címe:

https://ewa2u.blog.hu/api/trackback/id/tr138325484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása