Az én 12 pontom avagy Petöfi és Kossuth még mindig aktuális?
2016. március 15. írta: Ewa2016

Az én 12 pontom avagy Petöfi és Kossuth még mindig aktuális?

Én még a régi oktatási redszerbe tartozom ahol Petöfi, Vasvári és Jókai a fiatalság és a nép nevében 1848-ban a forradamataz utcán a polgárokkal és az itellektuális magyarokkal lángra lobbantotta.  Micsoda idök, micsoda emberek, micsoda elmék!

Nézem a híreket és megdobban a szívem: hol vannak a magyarok? Sírva mulat a magyar – egy nemzet sincs a világon, mely ennyit szenvedett, élt, örült, búsúlt és érzett! Meddig tür még a magyar? A mai kizsákmányolás még sújosabb mint 150 évvel ezelött. És hogy válaszol erre a magyar? Mint a bírka vonul a vádgóhídra! Egy millió (új magyar) dzsentri kizsákmányol kilenc millió magyart a létszínvonal határán. És mit csinál a magyar? Semmit, mert neki is jutott valami a lerágott csontból. A baj csak az, hogy ez a csont már rohadt volt amikor megette, ami lassú  és fájdalmas halálhoz vezet.De elég! Nem tovább. Ma megmutatták a magyarok, hogy eddig és nem tovább!

Térjünk még csak vissza 1848-ra és a 12 pontra. Mintha csak ma lenne!

kokarda.jpg

Mit kivánt a magyar nemzet 1848-ban?

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

  1. Kivánjuk a  sajtó szabadságát, censura eltörlését.
  2. Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
  3. Évenkinti országgyülést Pesten.
  4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
  5. Nemzeti őrsereg.
  6. Közös teherviselés.
  7. Urbéri viszonyok megszüntetése.
  8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
  9. Nemzeti Bank.
  10. A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
  11. A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
  12. Unio.

Egyenlőség, szabadság, testvériség!

Akárhogy is nézem, tekergetem, olvasom, nagy szomorúság tölt el. A harc 150 évvel ezelött, amikor annyi ember a vérét oltotta, szabadságát, családját felatta a 12 pontért, most XXI században megint aktuális. Hát semmit nem tanultunk a múltból? Peföfi forogna a sírjában ha tudná, hogy:

  1. Cenzurázzák a médiát
  2. Felelötlen és buta emberek vannak az egészségügyi és oktatási minisztériumokban,
  3. Hogy az országgyülés egy mexikói kakasviadalra hasonlít, ahol mindig a róka gyöz
  4. Egyenlöség? Természetesen, ha benfentes vagy a FIDESZ-nél!
  5. Nemzeti kpaszfejÜek a választöirodánál?
  6. ????
  7. Úrbéli viszonyok megszüntetése. Ennyi úrbéli viszony, mint most van, még 1848-ban sem volt. Ennyi földesúr és kiskirály még akkor sem volt!
  8. Esküdszék, egyenlöség? Ha polgári pered van és nem vagy benfentes, vagy milliomos, igazadat esetleg Strasburgban megkaphatod, de magyar esküdszéknél  egy emberöltön belül reménytelen
  9. Bank? Nemzeti? A magyaroknak? Persze miútán a nemzeti pénzt privátosította és elsikasztotta.
  10. Kivéve ha az hadserek ukrán vagy azerbajdzsán baltás gyilkosokból áll.
  11. Azt nem tudom hogy foglyok vannak-e, de azt tudom a szólásszabadság, amennyire a cenzúra megengedi, még megvan.
  12. Nincs commentár. A szó magáért beszél.

Hát kérdem én: mit értünk el a 150 év alatt? Mire vagyunk , lehetünk büszkék?

  • A TV-re, az adásokra? A rengetek müsorvezetöre, akiknek egy csöp tehetségük sincs, nem beszélnek tisztességesen magyarul, nincs általanos müveltségük, nincs stílusuk, nincs tudásuk, csak vihognak, minden butaságok összehordanak, neveletlenül egymás szavába vágnak és csak EGY érdemük van, hogy valamelyik magyar „stár”-nak a gyermeke, húga, barátja, barátnöje vagy háziállata?
  • Az irodalomra? Melyik irodalomra? Nagyïtóval kell keresni, mert amelyik érdemes a figyelemre, azt nem reklámozzák. Ami nem csoda, mert aki reklámozná, az nem érti, nem müvelt és nem tudja értékelni. Bunkókkal vagyunk a médiában körülvéve. És ezek úgy terjednek mint a poloska, ki sem lehet irtani
  •   A mezögazdaságra? Van még ilyen? Szerintem csa a túristáknak mutogatják.    

Abbahagyom a listát mert sok értelme nincs. A magyarok mindent feladtak azért, hogy joguk legyen adóságban élni, hogy a gyermekeik pénz hiányában ne tudjanak tanulni. Ingyenes iskolát feladták azért hogy a gazdagok gyermekei tanulni tudjanak.

Micsoda szolidalitás!

Feladták a jogot az ingyenes egészségügyre, fogászatra és gyógyszerre, hogy legyen joguk ahhoz hogy választhassanak a beteggyógyászat helyett sarlatán kezelést, mint a méregtelenítes, auragyógyítás stb.  

 Feladták a jogot a majdnem ingyenes tömegközlekedésre, hogy fantasztikus, új nyugati autót tudjanak kölcsönre  venni, amit késöbb nem tudnak kifizetni és a bank ezek útán lefoglalja az autót és az ember fizetheti az úzsorakamatot és a törlesztést élete végéig.

Itt ér végem az én 12 pontom. és remélem, hogy a magyar lélek men hal ki a politikai vágóhídon. Nosztalgiával és egy csipet keserü mosollyal bekapcsolom a híreket. Szívemet eltölti a forróság és kívánom, tiszta szívböl kívánom, hogy a mai forradalmárok kiharcolják a 12 pontjukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ewa2u.blog.hu/api/trackback/id/tr158480500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása