A Tóbiás család kálváriája
2016. január 26. írta: Ewa2016

A Tóbiás család kálváriája

A morál iránytüje bepörgött avagy süllyedhet-e még mélyebbre a magyar újságírás?

Hát én nem is tudom, hogyan reagáljak erre a hírre a Tóbiás üggyel kapcsolatban. Én azon döbbentem meg a legjobban, hogy a magyar hírközlés, ATV, Hir TV M1 stb. a GFG úrnak és a weboldalának ennyi idöt és energiát szentel. Szerintem nem kellene rá odafigyelni és ahogy Tóbiás úr is csinálja és mondja: nincs kommentár. Ez már annyira  a nivó alatt van, hogy nem szabadna neki ekkora reklámot csinálni. Minnél tovább foglalkozunk vele annál jobban hajtjuk a vizet a malmára. Minden egyes szó a médiában ingyen reklámot jelent a 888.hu-nak. Ha a magyar hïrközlés nem kapja ilyen mértékben fel ezt a hírt, én nem is hallottam volna róla. Azt sem tudtam, hogy 888.hu létezik a mai napig. Hogy ez a hír ennyi reklámot kapott ezért a magyar média is felelös. Nekik jobban kellet volna tudni, hogy ez hová vezet. Tóbiás úr és családja nem kerÚlt volna ilyen helyzetbe, ha a magyar média nem kapja fel, ilyen módon ezt a szennyet.

johir-rosszhir.jpg

A magyar sajtó helyzete

Az útobbi 10 évben megnött a bulvársajtó hatalma. Az anyu, aki soha nem vett újságot, rendszeresen megveszi a Blikk-et. A holland férjem ezt csak úgy hívja: a "cici-újság", mert mindig van benne egy kép egy fiatal félmeztelen nöröl. Hogy ennek mi az informácoís feladata azt nem tudom.

Nekem új volt a 888-as oldala. Idáig még nem láttam és öszintén megmondom, semmit nem vesztettem vele. Ennyi mocskot összehozni  az újságírás fedele alatt, már-már a morális büntetötörvény alá esik.

Ha még visszaemlélszünk irodalmi és tört[énelmi tanulmányainkra, érdekes megemlíteni, hogy a 19. és 20  század elején élt magyar újságírók többsége nem csak újságíró volt, hanem, költö, író, fordító vagy szerkesztö is. Ezek az emberek intellektuálisan inspirálták a magyar népet és történelmet csináltak. Például, Ady Endre, Bach Gyula, Benedek Elek, Fodor József és sokan mások.

Ök nem csak tehetségesek voltak, hanem egyszersmint a nép és társadalom kritikusai és a morál-, és eszme-tudat labirintusában a világító fénysugár.

Elmondhatjuk ezt a mostani újságírókról? Egy részükröl talán igen, akik még nem adták el a lelküket az ördögnek 20 ezüst tallérért. Ingyenes reklámot csinálni ennek a hírnek a 888.hu-on, azzal a címszóval, hogy ez milyen botrányos és szemérmetlen dolog, ugyan olyan kategóriába eseik, mint az aki az eredeti cikket írta. A magyar médiának jobban kellet volna meggondolni, hogy mit közöl és mit men, hír gyanánt. Ez hiba volt. 

De ha a 888.hu-t és GFG urat nézzük, sajnos az elsö szavak amik az eszembe ötlenek: mocsok, szégyen, fájdalom és ELÉG VOLT! Én tisztelem a szólásszabadságot. GFG úr mondhat és irhat amit akar. Én is azt teszen, de nem nevezem magam újságírónak és nem terjesztek állami támogatásból gyülölet-propagandát szenzáció keltésre. Ez az ember nem újságíró és nem az igazságra alapozott hírközlö kommentátor.

28714256-free-speech-woorden-in-een-krantenkop-voor-de-vrijheid-van-pers-vrijheid-en-rechten-te-illustreren-i.jpg

Mi az objektiv napi hírközlés definiciója?

Az hír amit GFG úr a Tóbiás családról leközölt? Azt hiszem erre minden tisztességes magyar ember tudja a választ. Akkor miért csinálja? Több összetett oka van, de a végeredmény mindig ugyan az. PÉNZ! A rossz hír is hír és amig beszélnek róla, hír marad. Amit akart elérte. Mindenki beszél róla és mindenki tudni akarja mit is írt a weblapon. Ezért mindenki rakkantint, én is, aki még soha nem járt ott, hogy megnézze. Ha nem olvasod el, csak rákattintasz, már azzal GFG úr pézt keresett a befolyó reklámpénzeken keresztül. És ha ennek még politikai melléksúgallata is van, az csak egy extra a konyhában. Az amerikai FOX TV csatorna és weboldal, ugyan ezzel a modszerrel keresi a kenyerét. Szennyes, bulvár cikkeket kevernek aktuálitás és hírszekeztés közé az újságírás fedólapja alatt.....

A 888.hu oldálán semmi nyoma nincs az objektivitásnak és még egy esetleges próbát sem tesz az igazság kideritésére és annak objektiv közlésére. Tehát ez nem journalisztika.

"One of the problems with defending free speech is you often have to defend people that you find to be outrageous and unpleasant and disgusting."

 

Salman Rushdie

A bejegyzés trackback címe:

https://ewa2u.blog.hu/api/trackback/id/tr898316636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása